Over René

René van Krugten  (1956) kreeg vanaf z’n zevende pianoles van Jo Meisters.

Als kind  toonde hij al spoedig een uitzonderlijk talent voor dit instrument.               Tussen z’n twaalfde en zeventiende jaar bespeelde hij wekelijks tijdens de hoogmis het kerkorgel in zijn geboortestad Kerkrade.

Van 1973-‘84 studeerde hij aan het Conservatorium in Maastricht bij de uit Hongarije afkomstige groots concert pianiste Hedy Schneider. Zij was een leerlinge van de Hongaarse componist-pianist Leo Weiner, die op zijn beurt weer leerling was van Béla Bartók.

 

In 1979 slaagde hij prestigieus met 6 tienen en één maal  9 –met onderscheiding– voor zijn akte B.

In 1982  behaalde hij cum laude zijn einddiploma uitvoerend musicus. (solistendiploma)

Van 1982-’84 studeerde hij kamermuziek.                                                       Aantekening einddiploma uitvoerend musicus.

 

In 1979 richtte hij zijn salon-dansorkest Rouge op. Dit salonorkest heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een gerenommeerd en professioneel salonorkest.

Vanaf 1976 gaf hij -als docent piano- les op verschillende muziekscholen in Duitsland en Nederland. Tevens begeleidde hij diverse koren en vocalisten.

 

Hij is een bevlogen pianist die zowel klassieke en licht-klassieke muziek als improvisatie beheerst. Hij leidde 30 jaar zijn SALONORKEST ROUGE en treedt daarnaast op in verschillende combinaties. Ook geeft hij kleine -voornamelijk klassieke- solo-concerten .

Rene

René van Krugten bij het Liszt concours